Loading...
|

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον από μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης


Την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012 και ώρα 9.30π.μ.-12.00.μ.μ. παιδιά Νηπιαγωγείων & Δημοτικών μαζί με τους δασκάλους τους, πλημμύρισαν την περιοχή του ποταμού, εκθέσανε τις δημιουργίες τους και συμμετείχαν σε πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

Εκτός από τους δασκάλους και τα παιδιά, έδωσαν το παρόν όλοι οι φορείς του τόπου μας, δίνοντας το καλό παράδειγμα της συνεργασίας και στέλνοντας το μήνυμα της αναγκαιότητας για το σεβασμό στο περιβάλλον.

Όπως σημειώνει η κ. Δόξα Κωτσαλίδου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας σε σχετικό δελτίο τύπου:
«Τα παιδιά συμφώνησαν ότι οφείλουμε να φροντίζουμε και να προστατεύουμε το περιβάλλον-ζωή μας. Η ευθύνη όμως ανήκει σε εμάς τους ενήλικες, σε όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, είτε ως γονείς, είτε ως δάσκαλοι, είτε ως εκπρόσωποι φορέων. Γιατί πρέπει να έχουμε υπόψη μας, ότι τα παιδιά δεν κάνουν αυτό που τους λέμε, αλλά αυτό που κάνουμε! Ας «διδάξουμε» με τις πράξεις μας κι ας αφήσουμε τα λόγια.

Η «καλή» ζωή είναι πολύτιμο αγαθό και δύσκολα αποκτιέται. Χρειάζεται καθημερινό αγώνα, καθημερινή παιδεία και πολιτισμό, καθημερινή κουλτούρα… Η «καλή» ζωή γιορτάζει πάντα, κάθε στιγμή, κάθε ημέρα.
Σήμερα, Τρίτη 5 Ιουνίου, το μήνυμα δόθηκε!
Ας ελπίσουμε να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, για να γίνει αυτή η μέρα πραγματικά παγκόσμια!»

Αναρτήθηκε από foniflo - «Φωνή της Φλωρίνης» :: Τρίτη, Ιουνίου 05, 2012 . Αρχειοθετείται στις κατηγορίες , , . Μπορείτε να ακολουθήσετε τα σχόλια σε αυτή την ανάρτηση μέσω RSS 2.0 . Μπορείτε ελεύθερα να αφήσετε ένα δικό σας σχόλιο σε σχέση με αυτήν την ανάρτηση χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα.

0 σχόλια for " Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον από μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "

Leave a reply

Recently Added

Related Posts with Thumbnails